Делото срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, реши Районният съд в Пловдив.

Свързани новини

26.03.2024 16:35

Близнаците от Цалапица остават в ареста, съдът им отказа съкратен процес

Видян 431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, реши Районният съд в Пловдив. С това окончателно се дава старт на делото за укривателство на тялото на убития 24-годишен Димитър Малинов от пловдивското село, а братя Динкови остават в ареста.

До днешното решение се стигна, след като прокуратурата поиска събиране на нови доказателства, в това число и разпит на Рангел Бизюрев, който е обвиняем за убийството на 24-годишния Митко. Прокурор Димитър Костов поиска делото да протече по общия ред с разпит на свидетели.

Адвокат Светлана Званчева, която защитава близнаците, посочи, че искането на обвинението за Бизюрев не е основателно. Тя изказа същата позиция и за гледането на делото по общия ред.

"Мерките им за неотклонение трябва да бъдат променени в по-леки. Не са обвинени в тежко престъпление, неосъждани са, имат постоянен адрес. Ще помоля да дадете ход на съкратено съдебно следствие", каза адв. Званчева, цитирана от "Марица".

Представителят на държавното обвинение Димитър Костов я обори с това, че въпреки че престъплението не е тежко, то се наказва със затвор и са налице достатъчно данни същите да се укрият и да извършат престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.  

Съдът реши, че събраните данни до момента не подкрепят самопризнанието на близнаците и за постановяване на категоричен съдебен акт и разкриване на цялата истина е нужно делото да се разглежда по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Съдията Спасимир Здравчев потвърди мярката им за неотклонение и ги остави в ареста.

Решението провокира аплодисментите на присъстващите в залата близки и приятели на жертвата. Делото ще стартира на 16 май, като Рангел Бизюрев, който бе екстрадиран от Дания миналата седмица, ще бъде свидетел.

При вкарването на близнаците в залата, те бяха посрещнати от протестиращи, които викаха "Убийци", а след края на разпоредителното заседание бяха изпратени с викове "Гробари".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог