Свързани новини

10.09.2014 15:28

Близнашки яхна метлата

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С наближаването на изборите и съответно, края на мандата си, служебният премиер Георги Близнашки става все  по-активен, развивайки народополезна дейност. Днес, в рамките на няколко часа, той свърши сума ти държавни дела, подкрепени със съществени и плодоносни изказвания на ползу роду.


Премиерът започна деня подобаващо с уволнението на 7 областни управители. Така пълният брой на разкараните от него географски шефове стана 15. От общо 28 области в страната вече са сменени управителите на 15, доволно потърка ръце Близнашки в края на чистката. Причината, която той изтъкна бе, че имената на въпросните началници са били в партийни листи. След това Близнашки спокойно отчете, че „вече 30 от 66-те приоритетни задачи на кабинета са изпълнени“.


Малко след заседанието на правителството служебният премиер се появи по ТВ+ и, използвайки цялата си респектираща аура призова от там бившия шеф на КТБ Цветан Василев “да се прибере в София и да даде обяснение какво точно се е случило с банката“.


“Аз лично смятам и ще използвам тази трибуна, че г-н Цветан Василев трябва да се прибере в България, каквито и заплахи да има спрямо него, трябва да се прибере и да даде обяснение какво се е случило с банката, която се свързва с неговото име", настоя Георги Близнашки. Той добави, че правителството обмисля възможността да поиска от Сърбия екстрадицията на Василев. Премиерът обаче не спря дотук и реши да използва трибуната докрай или поне доколкото водещите му разрешат. Веднага след като реши проблема с КТБ, той смени темата и да постави ребром още един въпрос – дали България “да развива парламентаризма или да стане президентска република”. Близнашки предупреди зрителите, че "задкулисието залага на варианта за президентската република".


Едва слязъл от екран, премиерът научи новината, че Кристалина Георгиева е избрана за заместник-председател на Европейската комисия.


"Преизпълнен съм с възторг. Ако бяхме на футболен мач, сигурно щях да кажа, че Господ е българин”, не се стърпя Близнашки по време на пресконференцията след заседанието на кабинета.


Междувременно правителството прие още няколко важни точки, основно свързани с пари. Кабинетът разреши на министъра на финансите да осигурява до 750 млн. лв. за финансиране на плащания по проекти по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г. и по двете приоритетни оси на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г. – Устойчиво и интегрирано градско развитие и Устойчиво развитие на туризма. Увеличен бе бюджетът на съдебната власт с 9,225 млн. Напомняме, че само преди седмица пък субсидията за филмовата индустрия в страната бе съкратена с над 1,238 млн. лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак