Властите на Киргизстан се стремят да затворят заведенията, предлагащи сексуални услуги в страната, до 1 декември. Инициатор на кампанията е Камчибек Ташиев, ръководител на Държавния комитет за национална сигурност (ГКНБ) - агенцията, натоварена с борбата с тероризма и организираната престъпност.

Свързани новини

01.12.2023 17:32

Бивша съветска република разпореди затварянето на всички публични домове

Видян 938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите на Киргизстан се стремят да затворят заведенията, предлагащи сексуални услуги в страната, до 1 декември. Инициатор на кампанията е Камчибек Ташиев, ръководител на Държавния комитет за национална сигурност (ГКНБ) - агенцията, натоварена с борбата с тероризма и организираната престъпност.

Съобщението беше направено в четвъртък, което на практика означава, че обиските на всички публични домове в страната трябва да приключат до утре.

"Ръководителите на държавните и общинските органи и на правоохранителните органи получиха указания за необходимостта от спиране на дейността на увеселителни заведения, бански комплекси и публични домове, предоставящи на гражданите сексуални услуги, до 1 декември", съобщиха от пресслужбата на GKNB.

Макар че самата проституция е декриминализирана в Киргизстан в края на 90-те години на миналия век, откриването на публични домове, сводничеството и набирането на сексуални работници по друг начин остава незаконно. В последно време ГКНБ е извършила серия от обиски на публични домове в цялата страна, като е затворила десет сексуални свърталища и е задържала близо 70 работещи момичета, разкри Ташиев в четвъртък, когато произнесе реч по време на церемония по откриването на новата централа на агенцията.


ГКНБ арестува и шест лица, заподозрени в създаването на публичните домове, тъй като се очаква проститутките да свидетелстват срещу тях в предстоящо съдебно дело, предполага служителят. Претърсените заведения са предоставяли услуги с различно качество - от по-скоро достъпни до най-"елитни", като някои от проститутките са вземали до 3 000 долара на час, разкри Ташев.

Шефът на ГКНБ потвърди обещанието си да изкорени организираната престъпност в страната, като заяви, че властите си "затварят очите" за нея повече от 30 години.

"Всички знаеха всичко и всички си затваряха очите. Това не може да продължава по този начин. Не можем повече да си затваряме очите пред това. Не, ние ще изкореним това лошо явление, държавата има достатъчно средства и сили", заяви той.

По-рано този месец Ташиев обеща да избави Киргизстан от организираната престъпност до 2026 г.

"От две години се подготвям за борбата с [организираната] престъпност. До 2026 г. всичко ще бъде спокойно, няма да има престъпност", заяви Ташиев пред парламента, като заяви, че макар страната да е била известна преди като "островче на демокрацията" в Централна Азия, след като той приключи начинанието си, тя ще се превърне в "островче на правовата държава".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.