Уанг се присъединява към Apple през март 2016 г. като член на екипа, който разработва технология за автономни системи, каза министерството на правосъдието на САЩ. Той подписва споразумение за конфиденциалност относно проекта, който по това време е известен на много малко хора в компанията.

Свързани новини

17.05.2023 15:28

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Видян 882 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бивш инженер на Apple е обвинен в кражба на технологията за самоуправляващи се автомобили на компанията почти пет години след бягството си в Китай, съобщава BBC.

Прокурорите обвиняват Уейбао Уанг, на 35 години, в кражба на хиляди файлове с чувствителна информация, докато тайно е работил неназована китайска компания.

В обвинителния акт има шест обвинения за кражба или опит за кражба на търговска тайна. Това е третият път, когато бивш служител на Apple е обвинен в кражба на автономни технологични тайни за Китай.

Американското министерството на правосъдието твърди, че Уанг е откраднал документи, съдържащи изходния код за софтуера и хардуера зад автономните системи.

Уанг се присъединява към Apple през март 2016 г. като член на екипа, който разработва технология за автономни системи, каза министерството на правосъдието на САЩ. Той подписва споразумение за конфиденциалност относно проекта, който по това време е известен на много малко хора в компанията.

Уанг напуска Apple на 16 април 2018 г. Той е приел предложение повече от четири месеца по-рано да работи като инженер в друга компания, разработваща самоуправляващи се автомобили. Тази компания, неназована в обвинителния акт, е базирана в Китай.

Органите на реда претърсват дома на Уанг в Маунтин Вю, Калифорния, през юни 2018 г., докато той все още е там. По негови думи тогава е нямал намерение да напуска САЩ. Същият ден той купува еднопосочен билет от Сан Франциско до Гуанджоу, Китай.

Анализ на устройствата, иззети от дома на Уанг, показа, че той е съхранявал големи количества данни на Apple за технологиите за самоуправляващи се автомобили.

Ако някога бъде екстрадиран и осъден, той може да получи 10 години затвор по всяко от шестте обвинения.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.