Свързани новини

05.09.2012 12:59

Бивш депутат тайно пуснат от ареста

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд (СГС) е отменил мярката за неотклонение на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Съдът е наложил на Аврамов парична гаранция в размер на 15 хил. лв, съобщи онлайн издание. Той бе арестуван в средата на юли за търговия с влияние и два съдебни състава постановиха, че трябва да остане зад решетките.


Според обвинението Аврамов е поискал подкуп от крупния арендатор в Монтанско Светослав Илчовски, за да му уреди проблем със земята. Сагата започва заради конфликт между две фирми за реколтата от рапица в землището на село Стубел. Бившият народен представител се намесил и обяснил на арендатора, че има хора в регионалния фонд “Земеделие” и може да съдейства, за да не бъдат спрени европейските субсидии на Илчовски. Поискал му първо 50 хиляди лв. и “някаква” земя, а после още толкова.


Оказва се обаче, че съдия Даниела Стоичкова е уважила жалбата на Димитър Аврамов и миналият петък е изменила мярката му за неотклонение. Решението на съда е влязло в сила, тъй като прокуратурата е взела решение да не го протестира.


На съдебното заседание, проведено на 26 юли в апелативния съд, съставът беше категоричен, че няма данни арестът на Аврамов да противоречи на закона. Освен това Аврамов сам подаде молба за снемане на депутатския му имунитет. ГЕРБ пък го изключи от редиците си.


Аврамов е първият депутат, който е наказван за конфликт на интереси, опитвайки се да прокара закон в полза на арендаторите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби