Свързани новини

18.12.2018 10:26

Биляна Петрова: Служител на ДАНС ме заплашва

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служител в ДАНС е заплашвал Биляна Петрова с убийство. Това заяви в съдебна зала самата бивша зам.-кметица на столичния район "Младост", подсъдима заедно с Десислава Иванчева за подкуп, съобщи Нова телевизия. В съдебната зала, разплаквайки се, Петрова разказа, че въпросният агент я е принуждавал да лъжесвидетелства срещу Иванчева, допълни БНР.


Служителят Деньо Денев обаче отрече. Всъщност той е човекът, приел сигнала за корупция, подаде от строителния предприемач Александър Ваклин. Случката е от януари тази година, когато той работи в ДАНС, сега е част от антикорупционната комисия.


Ваклин отишъл на портала на ДАНС и поискал да разкаже за корупционна практика, а Денев го приел. На срещата бизнесменът не казал да са му искани пари, а че Иванчева разпитвала жена му и била пресметнала печалбата им. Това дало основание на агента да започне разследване. Освен това вече имал указания от спецпрокуратурата да разследва община "Младост" за корупция.


В съдебната зала се заговори и за изтеклите в медиите Специални разузнавателни средства. В едното от тях мъж отправя оферта към Ваклин за 15 000 лева от името на Специализираната прокуратура, които "да я оправят".


Изтекоха и предполагаеми разговори между Иванчева, Петрова и Дюлгеров, в които се коментира как да не бъдат заловени при взимането на подкупа.


Делото продължава с втори разпит на Александър Ваклин през януари, който се налага именно заради въпросните СРС-та - в тях той говори и с неназован мъж.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог