"Снощи бях пряк свидетел на това, което се случи в центъра на София по време на заявения като мирен протест. Гледката беше травмираща.

Свързани новини

17.11.2023 16:32

Бях пряк свидетел на това, което се случи, гледката беше травмираща: Кметът

Видян 967 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Снощи бях пряк свидетел на това, което се случи в центъра на София по време на заявения като мирен протест. Гледката беше травмираща.


Най-грозното е колко много хора бяха ранени. Даже след края на протеста срещах из улиците граждани, които бяха пострадали. Това, което трудно ще заличим, е неприятното усещане от проявената агресия. От това, че протестът остана мирен само на хартия и пострадаха хора.


Искам да уточня, че при съгласуването на протеста с мен, нито една от отговорните институции не даде знак, че се очакват провокации и проблеми. А само при такива сигнали, информации и очаквания от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието. Законът е ясен – отговорността е на организаторите и на МВР.
Болеше ме и като гражданин, и като кмет на София да виждам как всичко около нас се разрушава, опожарява и чупи умишлено.


Още снощи наредих районът да бъде напълно възстановен. Аварийните екипи на Столичната община бяха на терен цяла нощ, а служителите им не се прибраха при семействата си, за да се погрижат за възстановяване на щетите.
Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за велосипеди. Опожарен е и автомобил на Общинската полиция.


Столичната община ще поиска от организатора на протеста да възстанови щетите по публичната инфраструктура.
Всеки протест е част от демократичния процес на изразяване на мнение. Участвал съм в протести на демократичната общност, на които хората не се страхуваха да идват с децата си, с домашни любимци, с велосипеди. А след нас дори цветята в алеите оставяхме непокътнати. Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички", коментира кметът Васил Терзиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката