Министърът на правосъдието Надежда Йорданова в ефира на предаването „Карай направо”

Свързани новини

13.02.2022 09:45

Бях изненадана да бъда прекъсната по средата на разговор с журналисти: Правосъдният министър за букета от Гешев

Видян 3736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Най-накрая България има управление, което е решено да се справи с корупцията по високите етажи на властта и да промени системата така, че главният прокурор да не е безотчетен и да престане над него да е само Бог. Трябва да има реален механизъм за ефективен контрол върху обвинител номер 1. Всяка промяна на модела е трудна, но ние сме решени да я направим”. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова в ефира на предаването „Карай направо”.


 


По думите й има проблем и с личността на главния прокурор. „Това е така не поради някакви субективни преценки, а защото настоящият обвинител номер 1 не отговаря на изискванията на Конституцията и със своята дейност създава достатъчно основания за прекратяване на неговия мандат”, посочи още тя.




Йорданова коментира и ситуацията с подарения й от Иван Гешев букет при встъпването й в длъжност. „Това беше странна ситуация. Бях изненадана да бъда прекъсната по средата на разговор с журналисти. На никого в подобна ситуация не би му било особено приятно да бъде прекъснат. Букетът беше върнат в Министерството на правосъдието и беше във фоайето с останалите букети”, каза тя.


 


По думите й в Конституцията ясно е записано, че главният прокурор и всеки един магистрат на такава висока позиция трябва освен професионалния опит и образованието да притежава високи морални качества и да не накърнява достойнството на съдебната власт.


 


„Във времето обществото ни стана свидетел на достатъчно доказателства, че главният прокурор нарушава своите задължения, с действията си уронва престижа на съдебната власт и затова трябва да бъдат предприети съответните действия”, заяви правосъдният министър.


 


В тази връзка тя припомни случая с делото КТБ. „Пеевски фигурира ли в него? Беше ли разпитван? Какво се случи с разпространените записи на бившия премиер Борисов с меко казано странно съдържание? Ръководената от главния прокурор прокуратура уж направи проверка и изтъкна всякакви аргументи, само и само да се оправдае защо не нареди проверка на автентичността на тези записи. Такава проверка нямаме. Прокуратурата отказа да го направи”, изтъкна Йорданова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева