Свързани новини

01.02.2021 13:47

БГ водопроводчикът има 1,75 млн. лв. за офшорки: НАП

Видян 5997 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националната агенция по приходите (НАП) е приключила две от проверките по скандала Барселонагейт, в който бе замесено името на премиера Бойко Борисов.
Съставени са ревизионни актове на едно дружество и едно физическо лице, съобщи за Сега говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той обаче не уточни кои са хората, обект на проверката, и не даде повече подробности.
Резултатите са изпратени в прокуратурата, която вече близо година води разследване по случая.
Приходната агенция подхвана скандала на 27 февруари м.г., след като излязоха документи, от които става ясно, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лв. като капитал в испанската фирма Emma BGS SL, чието седалище е именно луксозната къща в Барселона и се разследва от испанските власти за пране на пари. Същото дружество имаше и луксозен магазин за дрехи с площ 140 кв. м на една от централните улици на каталунската столица – Paseo de Grácia. Бутикът беше моментално опразнен и затворен след публикациите на испанския вестник Ел Периодико за разследването срещу българския премиер.
По информация на Сега обаче все още не е приключила данъчната проверка откъде бащата Георги Йовчев, който е бивш водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес е извадил 1,75 млн.лв. Тя най-вероятно ще бъде прекратена, тъй като мъжът не пребивава трайно в България. Именно по тази причина пък манекенката изобщо не е обект на проверка от НАП.
Междувременно скандалът продължава да отлежава в специализираната прокуратурата. Само преди седмица въпросът с Барселонагейт беше отново повдигнат от евродепутатите от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права. Те попитаха какво е текущото състояние на разследването и напомниха на прокуратурата за обяснението ѝ от преди месеци, че чака отговори


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.02.2021 14:05

    Когато си тъст на Мутра с чекмеджета пълни с милиони евро и кюлчета злато, защо въпреки безработен водопроводчик да нямаш 2 милиона, ами и те са от чекмеджетата....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.