Свързани новини

04.12.2012 16:13

Бг група спести 50 млн. данъци

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Банда от 10 души, укривала данъци в особено големи размери, разбиха ГДБОП и ДАНС. От 2007 г. досега престъпниците са пропуснали да внесат в бюджета около 50 000 000 лева, съобщи МВР. Операцията е осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Групата използвала дружества от типа „липсващи търговци”, като част от генерирания от престъпната дейност ресурс е трансфериран в офшорни компании.


Установено било, че българските дружества нямали капацитет за осъществяваната от тях търговска дейност, както и че организаторите на групата са осъществявали внос на стоки, като са занижавали стойностите по фактурите чрез намаляване на облагаемата основа с цел неправомерно избягване на плащането на пълния размер на ДДС. В процеса на работата е изяснено, че организаторите на групата, чрез част от фирмите си, търгували с реални контрагенти, без да издават необходимите за това данъчни документи.


В хода на проведеното разследване са установени участници в схемата, които ежеседмично получавали пари в брой от порядъка на 200 000  - 250 000 лева В последствие те внасяли парите по сметки на българските дружества от типа „липсващи търговци” и нареждали сумите към чужди контрагенти.

Трима от извършителите са задържани с голямо количество парични суми в района на ж.к. „Младост 3“. 


От страна на НАП е наложен запор на сума в размер на 5 000 000 лева. Извършени са претърсвания и изземвания в 20 жилища и офиси на територията на София. В хода на проведените процесуално-следствени действия са установени и иззети суми в лева и валута на обща стойност над 280 000 лева, компютърни конфигурации, оптични носители на информация, фискални устройства и голямо количество счетоводни документи, над 50 печата на фирми, подправени печати на НАП и нотариуси, както и неистински пълномощни, с които групата  осъществявала престъпната си дейност.


Според оценките на експерти, за периода от 2007 година досега групата е нанесла щети на държавния бюджет в размер на около 50 000 000 лева. Задържани за 24 часа са общо 10 души. Част от тях са криминално проявени за документна измама.


По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321 от НК. Действията по разследването продължават.











Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец