МБАЛ „Централ Хоспитал“, Национален съюз на акушергинеколозите от доболничната помощ и Национално движение за профилактика и превенция на здравето организират кампания за безплатни гинекологични прегледи. Началото е на 14 юли 2023, консултациите ще се провеждат  от проф. д-р Петър Петров, дмн в Медицински център-1 в Пловдив след предварително записан час на тел: 087 858 0908.

Свързани новини

11.07.2023 11:50

Безплатни прегледи за ракови и предракови заболявания

Видян 560 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МБАЛ „Централ Хоспитал“, Национален съюз на акушергинеколозите от доболничната помощ и Национално движение за профилактика и превенция на здравето организират кампания за безплатни гинекологични прегледи. Началото е на 14 юли 2023, консултациите ще се провеждат  от проф. д-р Петър Петров, дмн в Медицински център-1 в Пловдив след предварително записан час на тел: 087 858 0908.


Целта на медиците е откриване на предракови и ракови изменения на маточната шийка. Кампанията ще протече под мотото „Обърни внимание на здравето си, преди да е станало късно, спаси живот!“
„Ракът на маточната шийка е невидим убиец, който всеки ден взема по една жертва в България, заяви проф. Петров.- Заболяването, от което страдат предимно млади жени, е лесно откриваемо посредством скрининг и лечимо в ранните стадии, но фатално, когато те се пропуснат.“


Според него организацията на профилактиката и превенцията на това заболяване в България не е на добро ниво и това е причината хиляди жени в България да достигат до осакатяващи детеродните им функции операции, а най-страшното е, че около 350 млади българки губят живота си всяка година. Нека заедно спрем това безумие, апелира председателят на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ.
Засега идеята на организаторите е кампанията да продължи един месец, но при голям интерес тя ще бъде удължена, увери проф. Петров. Той заяви, че се радва на подкрепата на болница „Централ Хоспитал“, където функционира едно от най-добрите Отделения по Медицинска онкология и хематология в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион