Свързани новини

30.04.2010 17:06

Безплатни белодробни прегледи по случай Световния ден на астмата

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден на отворените врати организира секторът по Пулмология на МБАЛ "Токуда Болница София" по повод Световния ден на астмата, съобщават от здравното заведение за БГНЕС.


Лекарите ще преглеждат безплатно пациенти с дихателни нарушения и алергии в събота – 1 май – от 9 до 13 часа на първи етаж в японската болница. Записването започва от днес на телефон: 02/403 4000. Консултацията с пулмолог ще включва цялостен преглед и функционална диагностика на дишането. Не са необходими направления или други документи от пациентите. "Астмата е най-разпространеното хронично белодробно заболяване при младите хора и децата", подчертава д-р Наталия Стоева – ръководител сектор "Пулмология” в МБАЛ "Токуда Болница София”. Тя допълва, че над 300 милиона души по света страдат от астма, като всяка година броят на заболелите се увеличава значително. В България, за съжаление, няма точна статистика за броя на боледуващите, но се предполага, че около 5% от българите имат астма. Повечето от тях са деца и хора в работоспособна възраст.
Астмата е възпалително заболяване на дихателните пътища, което води до хронифициране и често се провокира от алергични дразнители и вирусни инфекции. Основните симптоми на болестта са повтарящи се пристъпи, при които пациентите имат мъчителна кашлица, задух по време на сън, бърза умора при натоварване и общ гръден дискомфорт. Ранната диагностика и правилното лечение на това заболяване дават шанс за пълен контрол над астмата и възможност за нормално качество на живота.
Денят на отворени врати е под егидата на Българското дружество по белодробни болести в рамките на Национална информационна кампания "Здраве за белия дроб 2010”. Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,