22.10.2015 11:44

Бездетните домакинства с най-висок процент у нас

Видян 2426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България живеят около 2,8 милиона домакинства, като най-висок е процентът на единичните домакинства без деца (26,5 на сто).


Такъв всъщност е най-често срещаният тип домакинство в ЕС - отделният човек да живее сам - 32,7 на сто от регистрираните близо 220 милиона домакинства в Евросъюза.


Най-висок е делът на самотните домакинства в Швеция - близо 47 на сто, Финландия, Дания и Германия - по около 40 на сто. Най-малко самотни домакинства са регистрирани в Малта и Кипър - по около 20 на сто.


При последното преброяване на населението през 2011 г. НСИ отчете, че най-висок е бил процентът на едночленните домакинства - 30,8 на сто.


Втора по численост у нас е бройката на семейни двойки без деца - 25,6 на сто от общия брой на частните домакинства. Двойките с деца съставляват 17,4 на сто от общия брой домакинства, а единичните домакинства с деца - 2,8 на сто, показва анализ на Евростат за структурата на населението в ЕС-28 през 2014 г., цитиран от БТА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей