Тристранният съвет не одобри и Законопроектът, свързан с промени в Кодекса за социално осигуряване, внесен от Мустафа Карадайъ и ДПС, който предвижда редовната наборна военна служба да се зачита за действителен стаж. Според МФ вносителят на законопроекта не е направил оценка на взаимодействието, т.е. колко ще струва.

Свързани новини

22.11.2022 15:26

Без съгласие за пенсиите, МРЗ и майчинските

Видян 1158 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националният съвет за тристранно сътрудничество не успя да постигне съгласие по отношение на законопроектите за обезщетенията за майчинство и преизчисляването на пенсиите, както и МРЗ да стане със закон половината от средната заплата, което би разорило и държавата, и общините, и бизнеса. Последният е най-твърд срещу тази популистка и неразчетена мярка, предложена от БСП. Становището на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) не подкрепя идеята, защото ще се получи така, че тези, които са работили на МРЗ, с това обезщетение ще получат повече от трудещите се.

Според зам.-соцминистъра проф. Емил Мингов не способства за запазване на майките на работните им места. Той посочи, че принципът при определяне на обезщетението следва да се запази.


От Министерството на финансите (МФ) също не подкрепят предложения законопроект, като мотивите съвпадат с тези на МТСП. От НСИ посочиха, че допълнителните средства ще бъдат в размер на 82 млн. лв.


Тристранният съвет не одобри и Законопроекта, свързан с промени в Кодекса за социално осигуряване, внесен от Мустафа Карадайъ и ДПС, който предвижда редовната наборна военна служба да се зачита за действителен стаж. Според МФ вносителят на законопроекта не е направил оценка на взаимодействието, т.е. колко ще струва.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 аман от тарикати 22.11.2022 19:29

    Тристранният съвет трябва да определя и заплатите на депутатите и управляващите, а не да си ги увеличават задължително 4 пъти годишно с по няколко стотин всеки път, независимо, че всички останали обедняват и за тях увеличение няма. Не стига, че са абсолютни нефелници и далавераджии, ами и се правят милионери за отрицателно време

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл