Бойко Борисов

Свързани новини

19.05.2023 09:23

Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа, това съм го казал от първия ден: Борисов

Видян 1694 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че Мария Габриел е човекът, който има всичките права, дадени от групата да преговаря, да действа и да взема решения по отношение на реализирането на първия мандат.

Борисов каза още, че конституционно правителство също е вариант. Както промяната в Конституцията също изисква поне 160 гласа и през следващите няколко дни може да се направят совалки по тази тема.

По думите на Борисов, ако следващата седмица няма правителство, няма да има и бюджет.


Приходите в хазната за първото тримесечие досега ще са по-малко милиард и половина. Между 10 и 14 юни ще спрем да плащаме заплатите и пенсиите, добави той.

    "Бюджет се работи от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа. Не само бюджетът е заложник, ако няма правителство. Имаме заложник Плана за възстановяване, имаме заложник Шенген, имаме заложник и еврозоната, и фондовете. Толкова много проблеми има в момента, които стоят заложници на това да се правят някакви политически игрички. От първия ден говоря за отговорност на всички партии", каза още Бойко Борисов.


Лидерът на ГЕРБ коментира и заканата на главния прокурор Иван Гешев да изнесе смущаваща информация в понеделник.


"Аз считам, че това да изнасяш записи, който и да е било, най-малкото не е красиво... Аз не съм записал никога човек в живота си, никога. Считам, че това е уронващо достойнството на този, който го прави. Така че това са си негови права. Ние като партия сме обещали на нашите избиратели да подкрепим съдебната реформа във вида ѝ, в който Крум Зарков я каза. Нещо различно до този момент вие видели ли сте?"


Вчера главният прокурор Иван Гешев обяви, че след предстоящия му в понеделник разпит в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние, провокирана от изявленията му в началото на тази седмица, както и от твърденията на заместника му Борислав Сарафов, да направи сериозни разкрития за политическото влияние в кадровия орган на съдебната власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 леля Гошо 21.05.2023 10:43

    Доколкото си спомням, не кабинета, а ТУМУРЪТ наречен Народно събрание приема бюджета и то със закон. Кабинета изготвя бюджета /министъра на финансите/ и го дава за гласуване в НС. Какво ни липсва, министър или НС? Закона за Държавния бюджет не изисква редовно правителство!!! Така като гледам, от редовен кабинет има нужда само Пентагона!

  • 003 Anonimen 19.05.2023 17:39

    Топ милиционера Борисов, плаши гарги с твърдението си, че ако няма редовно правителство няма да има бюджет, пари за заплати, пенсии, социални плащания и рисува още други апокалиптични картини ? В същност този Андрешко примира от страх, че ако се отиде на предсрочни избори, и напусне парламента ще загуби имунитет и го очаква колегата му гл. милиционер, който веднага ще го изпрати на дълга почивка в "централния" при бай Ставри !

  • 002 Anonimen 19.05.2023 13:00

    Социалните плащания и пенсиите ще бъдат гарантирани дори и да не бъде приет бюджетът за 2023 година, тикво проста.

  • 001 леля Гошо 19.05.2023 11:41

    Боко кехая, само се врътка насам - натам, без да знае какво да прави, но иначе заплашва как ще остави държавата – кочина Булгаристан без бюджет и щяла да затъне! Няма ли кой да му потърси отговорност за това чисто мафиотско изнудване? Зорът е да не пусне КОКАЛА, до там се свежда символ веруюто за всеки изминал ден Народно събрание, което доказва, че е един от най – големите ТУМОРИ в ероатлантическата колония Булгаристан !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби