Свързани новини

14.07.2021 09:07

Без подкрепа за Трифонов, Борисов се връща на власт: Йончева

Видян 3559 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Без подкрепа за правителство с мандат на "Има такъв народ" има опасност да върнем Бойко Борисов на власт. Няма друг вариант да бъде съставен кабинет на демократичните партии в този парламент. Задачата е да се отстрани ГЕРБ от власт". Така евродепутатът от левицата Елена Йончева коментира заявеното от лидера на ИТН Слави Трифонов намерение да състави самостоятелен кабинет във възможно най-кратки срокове, след като получи мандат от президента.

Йончева, която е една от малкото политици, дръзнали да подкрепят Трифонов публично, коментира в предаването на Веселин Дремджиев по ТВ1, че шефът на ИТН "има нетипично политическо мислене, приемам неговия ход да предложи правителство като поемане на цялата отговорност, предаде Сега. Той показа, че няма да води пазарлъци – това, което мнозина политици наричат "политически компромиси".

Според евродепутата не просто ГЕРБ "трябва да се отстрани от власт, но и да се премахне възможността да се установи каквото и да е авторитарно управление". След това може да се водят дебати и битки за леви и десни политики.

"В екипа, който "Има такъв народ" предложи, има млади, добре образовани, амбициозни хора. Нека да видим на какво са способни. Доколко ще бъдат успешни няма как да разберем, ако не им дадем шанс. Каквото и правителство да бъде избрано от това Народно събрание, то ще бъде много зорко наблюдавано от демократичните партии", заявява тя.

Йончева, която беше депутат от БСП и говорител на парламентарната група, критикува отказа на лидера Корнелия Нинова от вчера да подкрепи проектокабинета на Трифонов. "Това е опит да спаси предимно себе си. За последните четири години партията е изгубила 600 000 гласа, като само за последните два месеца – над 100 000", аргументира се Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 14.07.2021 17:51

    изчакай,не бързай и ще видиш какво ще се случи и по кротко с квалификациите!

  • 002 Anonimen 14.07.2021 17:31

    Да, Еленка този път втрещи тотално електората! Слави бързо показа кого обслужва и вече е на бунището, да влезе следващия с повече морал и почтеност и истински родолюбец и патриот. Аман от слуги и фалшификати

  • 001 Anonimen 14.07.2021 13:57

    Йончева си има нейна война с Борисов, и заради това защитава Трифонов. И тримата ми са противни като индивиди.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв