К. Петков, А. Василев и Хр. Иванов

Свързани новини

17.05.2023 16:00

Без подкрепа от нас, ще чакаме втория мандат: ПП/ДБ

Видян 4181 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ/СДС”, обяви пред журналисти съпредседателят на ПП/ДБ Кирил Петков след среща на ПГ на Доброто. „Започваме да работим за втория, който го виждаме като единствената алтернатива България да не ходи на шести избори", добави той. Решенията за евентуалния състав на проектокабинета им ще вземе номинираният за премиер от ПП/ДБ акад. Николай Денков.


Съпредседателят на ДБ Христо Иванов обяви, че започват консултации с всички политически сили в НС, за тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията. „Видно е, че всичко останало дава къси съединения. Така че ние ще започнем този разговор, за да видим наистина има ли политическа база, на която да може да се формира конституционно мнозинство, с което вторият мандат да може да бъде реализиран“, каза още той.


„Не виждам политическата логика в такова решение”, заяви в кулоарите на НС кандидатът за премиер Мария Габриел в отговор на въпрос дали от ГЕРБ/СДС биха подкрепили правителство с втората папка при ПП/ДБ. Тя подчерта, че възнамерява да изпълни мандата си и вече ще се говори за състав на кабинета.


„Проведохме срещи цяла седмица, сега е дошло време за следващия етап. Нужна е подкрепа за правителство с първия мандат, с ясни теми и приоритети, експертно правителство за 1 г. Но вече ще си говорим за имена и състав на МС. Оставам отворена за разговори с всички, но вече минаваме на следващ етап. Ще изпълня мандата и ще се върна при президента Радев”, каза Габриел. "Имаме нужда от бюджет, адресиране на проблемите с инфлацията, както и да наваксаме двегодишното закъснение по Плана”, подчерта тя.


„Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на другите партии, няма да стане във втория”, заяви лидерът на ГЕРБ/СДС Бойко Борисов, който също застана пред медиите. Според него няма как да се случи и третата папка, която той допуска, че отново може да отиде при БСП. „С мандата на г-жа Корнелия Нинова, която дойде сутринта на разговори и след това говорихме вече като групи, изчистихме всички неща, и изведнъж казва, че не ѝ харесва маниера!?”, коментира Борисов.


“Габриел трябва да продължи разговорите в търсене на подкрепа. Все още се надявам на разум от цялата политическа класа”, настоя той.


Напомняме, че в понеделник и БСП отказа подкрепа за кабинета Габриел. “Взехме решение - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство”, обяви пред журналисти Нинова. “Нито за участие, нито за подкрепа”, подчерта тя.


“Задават се шестите ненужни избори за 2 години”, предупреди във вторник лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. От консултациите изглеждаше, че само Сараите одобряват предложението на Габриел за експертен кабинет. Въпреки това ДПС и ИТН все още не са дали ясен отговор, а Възраждане не бяха поканени на разговори с ПГ на ГЕРБ/СДС.


Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Павел 21.05.2023 23:33

    Отдавна не вярвам на думите на ПП-ДБ. На финала като нищо ще се омешат с ГЕРБ, само и само да са в управлението.

  • 004 Anonimen 21.05.2023 11:20

    Колкото и да работят, е ясно, че без ГЕРБ няма да се реализира ни втори, ни трети, ни пети мандат. Не може да извиваш ръцете на партията спечелила най-много гласове на изборите, арогантно да им заповядваш, да ги саботираш и после да очакваш подкрепа от тяхна страна.

  • 003 Дони 18.05.2023 15:45

    Много са си повярвали тия…С ДБ в редиците пък въобще нямат шанс

  • 002 Anonimen 17.05.2023 12:27

    Гледайте да не се преработите само ;)

  • 001 Енчо 17.05.2023 12:03

    Тия се взеха за много велики, а са такива смешници всъщност.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във