Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев, твърди лидерът на Да, България

Свързани новини

15.02.2022 11:42

Без обективно разследване на Барселонагейт с Гешев: Хр. Иванов

Видян 1418 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима.


 


Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”. Така в студиото на „Твоят ден“ лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада на испанските власти по „Барселонагейт”, изпратен до МВР .


 


Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.


 


„Още преди години трябваше да се разследва тази фактология. Аз, разбира се, не съм виждал този испански доклад, но доколкото разбирам това са факти и връзки между лица, които имат определени свързаности с Борисов и други казуси, които навеждат на сериозен риск от пране на пари.


 


Тази фактология е известна от години, благодарение на българските разследващи журналисти. Трябва да очакваме действия от МВР и прокуратурата. Без прокуратурата това няма как да стане, но това са институции, които имаме основания да смятаме, че  са дълбоко свързани с Борисов”. 


 


Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със  записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев.


 


Там e очевидно, че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му тогава на лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Росен 15.02.2022 20:39

    Иванов много иска да стане главен и да обслужва Прокопиев и компания!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец