Свързани новини

10.06.2013 13:27

Без лихви за просрочените сметки за парно

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Длъжниците на Топлофикация-София няма да плащат лихви върху просрочените си фактури. Облекчението ще е възможно, ако те сключат с компанията споразумение за разсрочено плащане на старите сметки. Мярката е заложена в новите Общи условия за работата с клиенти на Топлофикация-София, които бяха поискани от кмета Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет. Обновеният документ вече е внесен за разглеждане в СОС и се очаква да бъде одобрен до края на юни. В момента недобросъвестните клиенти на компанията плащат лихва върху дълговете си дори и да имат споразумение за разсрочването им. С новите условия това ще се промени. Лихва може да има само, ако клиентът не спазва графика за плащане.


От Топлофикация са разработили 8 типа споразумения за разсрочено плащане на стари задължения с давност до 3 години. Те зависят от размера на натрупания дълг, периода, през който абонатът не си е плащал сметките, както и дали доброволно е отишъл в Топлофикация да разсрочи борчовете си, или това е станало след решение на съда. В новите Общи условия на Топлофикация е записано, че дори осъдените длъжници могат да разсрочат дълга си. В момента, ако има влязло в сила решение на съда, длъжникът трябваше да погаси цялата присъдена сума наведнъж.


Задълженията за неплатено парно на абонатите с дългове за повече от 3 години ще бъдат заличени заради давност в съда. От Топлофикация уточняват, че погасителната давност не опростява автоматично задължението и не се прилага служебно от съда. Право на длъжника е да реши дали да се възползва от давността или коректно да признае задължението си“. Едва ли обаче някой би се отказал от заличаване на част от борча.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое