Освен това партия "Национално движение Единство" не е регистрирала кандидатски листи в 12-и и 21-ви изборен район - Монтана и Сливен

Свързани новини

01.09.2022 14:49

Без № 21 в бюлетината за вота на 2 октомври

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В бюлетината, с която ще гласуваме на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, няма да фигурира номер 21. Причината - Единна народна партия не е регистрирала листи със свои кандидати в нито един изборен район, обявиха от Централната избирателна комисия на брифинг.


Освен това партия "Национално движение Единство" не е регистрирала кандидатски листи в 12-и и 21-ви изборен район - Монтана и Сливен. Затова номерът на партията няма да фигурира в бюлетините в тези населени места.


Очакваше се днес ЦИК да представи и образеца на бюлетината. В крайна сметка стана ясно, че това ще се случи вероятно следващия четвъртък.


Предизборната кампания започва в полунощ. Общо 28 партии и коалиции влизат в битката за 48-ото Народно събрание.


По-рано днес от Външно министерство обявиха, че организацията за гласуването в чужбина върви по план. Първата група дипломати, която ще възстанови дейността на посолството ни в Украйна, ще замине на 11 септември.


„Шест дни преди края на срока за подаване на заявления, за съжаление, има едва малко над 29 хиляди, от които за гласуване в Украйна са само 7. След като нашата група замине на 11-и, ще проведем разговори с властите в Украйна и в координация с ЦИК ще гарантираме сигурността на българските граждани, ще предвидим действия за отваряне на секция в Украйна”, увери Калин Анастасов от МВнР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей