24.09.2008 14:23

Бесник: "Подялба на Косово, води до подялба на Македония"

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евентуалната подялба на Косово може да предизвика проблеми и с други граници в региона. Това каза бившият министър на външните работи на Албания Бесник Мустафай.


Ако не се стигне до интегрирането на северната част на Косово /където живее предимно сръбско население, бел.ред./ в косовската държава и се стигне до евентуална подялба, тогава се поставя въпросът дали властите в Прищина и Тирана ще могат да спрат македонските албанци да не предприемат други крачки", каза Мустафай пред албанската телевизия Топ Канал. По повод на изявлението на косовския интелектуалец Реджеп Лося, който каза, че "Косово и Албания трябва да се обединят във Велика Албания" Мустафай заяви, че терминът "Велика Албания" не принадлежи на албанците, а на сърбите и на други хора от региона. Според него в Албания се използва терминът "Стара Албания". Мустафай подчерта, че неговата преценка по времето когато е бил ръководител на дипломацията е била, че подялбата на Косово може да доведе до промяна на границите в региона. След като напусна поста министър на външните работи Мустафай се превърна в основен опонент на управляващите за кметското място в Тирана.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак