Свързани новини

09.12.2014 14:20

Бедствено положение обявиха в община Съединение

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бедствено положение е обявено в община Съединение. Това обяви кметът Георги Руменов, цитиран от Дарик. Мярката се налага заради преливащи язовири и наводнени домове. Бедственото положение е обявено около 10.00 часа тази сутрин. Три язовира в общината преливат, а река Потока е излязла от коритото си в Индустриалната зона на града. Около 120 сигнали са подадени за наводнени дворове, приземни етажи и мазета.


От сутринта е сформиран и кризисен щаб. Местният управник уточни, че на този етап усилията на щаба и групата по бедствия и аварии са да се овладее положението с преливащите язовири, тъй като водата тече неконтролируемо.


Областният управител на Пловдив Розалин Петков информира, че е критично положението и в община Раковски. Там също има наводнени къщи и дворове. Заради непрекъснатите дъждове язовирите в община Брезово преливат и водата отива към Раковски. Остават около 50 см преди реката да прелее.


По данни на говорителя на пловдивската пожарна Георги Кунев от сутринта до обед в областта са получени около 30 сигнала за отводняване. В Съединение работят два екипа с пожарни, оборудвани с мотопомпи. Отводнява се и с още две мотопомпи.


В Белозем отводнява дежурният екип от пожарната служба в Раковски. Сигнализирано е и за придошли води в реката, минаваща през село Тюркмен, както и за повишено ниво на канала в Раковски. По думите на Кунев, са предприети необходимите мерки за обезопасяване.


Под вода са дворовете и мазетата на около 60 домове в Белозем, както и няколко приземни етажа на къщи. Над селото са се излели над 150 литра на квадратен метър, разказа кметът на селото Иван Тачев. Той увери, че за момента бедстващи хора няма, но имат готовност за евакуация при нужда.


Припомняме, през септември в община Съединение бе обявено бедствено положение заради наводнени стотици домове и дворове. Бедственото положение продължи няколко дни и бе отменено, след като бяха отводнени напълно всички обекти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци