25.08.2017 19:08

ББ: щЕх да ги бия, изгасили лампата

Видян 5554 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Всичко започна с митичното вече: ...'Сички Parlez Vous Francais? С него премиерът Бойко Борисов започна домакинството на френския президент Макрон. Гостът разбра, че се опитва да му каже нещо и се обръща към него с недоумяващо: "Мм?"... И тогава в типичния си непрунуден стил премиерът казва онова за "парле-ву-франсе"-то.



"Вече загрял и отпочинал обаче, премиерът окончателно изби лафомера, след като днес организира за своя гост разходка в градините на двореца Евксиноград", разказва КлубЗет. Макрон видимо бе впечатлен от двореца. На въпроса му: "Кой е живял тук?", Борисов сви рамене и каза: " 'Ми, тука са идвали на ваканция лЕтно време", като спестява кои точно са "те", които са си почивали, уточнява сайтът. "Тази резиденция се ползва...В нея НЕ се спи - само за днес, специално за теб", продължава Борисов, без да споменава, че самият той и това лято изкара немалко дни в Слънчевото бунгало на Тодор Живков, където преспа и сем. Макрон.


"Френският държавен глава се загледа в скулптурите в градината. Премиерът искрено се зарадва на интереса на своя гостенин и подготви почвата и за посещение догодина: "Исках да усетиШ какво е тука. Догодина ще има председателство, ще дойдеШ пак."


По една от алеите шеговито разкритикува загрижеността на НСО: " 'Ей сЯ таман ще ти покажа часовника...Снощи беше тъмно, изгасиха снощи лампата, да било по-сигурно! щЕх да ги бия после тука, като влезНАхме в тъмницата - загасили, за да..."


По пътя към терасата на градината, гледаща към морето, Борисов даде кратък урок по география: "Турция, България, Румъния срещу нас, Грузия - по-вдясно. А Крим е малко на ляво, 'ей така..." (б.р. пропуснати са Русия и Украйна, а като област и Абхазия, които също имат всяка по стотици километри черноморско крайбрежие). Борисов обясни на Макрон, че сега дворецът се ползва при подобни посещения от хора, които го наемат за сватби и други празненства, а паркът е отворен за всички.


Макрон се възхити на гледката към морето. Премиерът услуживо посочи с ръка: " 'Ей там Ти е Крим, където Ти казах. Това горе, където се вижда, са ни другите курорти и голф клубове, най-хубавите ни части".


Президентът се заинтересува има ли делфини в морето. "О, да, много има", заяви уверено Борисов. Когато вече двамата подхванаха по-сериозен разговор, Борисов се вклини, че България има най-развитата газопреносна мрежа на Балканите (б.р.само след 1 г. и 4 мес. обаче по нея няма да тече газ или ще тече, но на много по-висока цена и в поне 5 пъти по-малко количество). "2018 ще отреже и България, и Украйна...Ние на практика газ траспортираме нагоре"(б.р. всъщност в момента той "идва отгоре" от Русия през Украйна и Румъния, и "отива надолу" към Турция).


 На връщане през градината премиерът се похвали с постиженията на България по отношение на квотите за въглеродни емисии: "Ние бяхме глупави и още до 2013 г покрихме квотите до 2020 г - ветропаркове, соларни...", пошегува се той. 


 На въпрос колко е чистата енергия в България като процент, той отсече: "Над 20% - 27-28%... Много". Първото число е най-близо до точното, уточнява още Клуб Зет.


 Накрая, Борисов заяви: "ТАКА ЧЕ МНОГО Е СТРАТЕГИЧЕСКИ РАЙОНЧЕТО".

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат