зам--министърът на отбраната Атанас Запрянов

Свързани новини

21.02.2024 09:55

База на НАТО се изгражда край Ямбол: Зам-министърът на отбраната

Видян 508 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вътрешната процедура по извозването на излишните БТР-и на жандармерията на територията на страната завърши, те са събрани на едно място в София. По отношение на извозването на тази техника от България към Украйна, да, тя все още е тук. Изчаква се румънска фирма да уговори графика на извозване на техниката". Това заяви зам-министърът на отбраната Атанас Запрянов в предаването "Денят започва" на БНТ. Запрянов потвърди и изграждането на база на НАТО край Ямбол.

Финансирането ще бъде 100% външно, подчерта Запрянов, но обясни, че това забавя процесите на доставка, затова в Министерство на отбраната се обсъжда въвеждането на вътрешно национално финансиране, за да се ускорят процесите.

"Изнесената програма за следващите десет години да бъде одобрена от Народното събрание, освен стартиралите три проекта за самолетите, корабите и страйкърите, ще можем да стартираме и проектите за 3D радърите, за бреговите противокорабни комплекси. България има амбицията да създаде щаб на НАТО, който ще е ситуиран в София", обясни зам.-министърът.

Запрянов потвърди изграждането на база на НАТО край Ямбол. "Говорим за български казармен район, в който ще има международно разполагане. Този казармен район ще настани войски, но ние имаме инсталации, като летища, бази и други съоръжения, които също са военни обекти край други градове в България. Пропагандно се преекспонира войсковия район в Кабиле, като цел номер 1, след като ние имаме други военни съоръжения с по-голяма важност", подчерта Запрянов.



 Снимка: Труд



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.03.2024 21:54

    Какви негодници са тези фъфлещи старчоци!

  • 001 Anonimen 05.03.2024 21:47

    войнствените старчоци с памперси се чудят как да съсипят младото българско поколение , да го принуждават да работи във военни предприятия, зони, на фронт ако може, след тях и потоп

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв