Алексей Петров и Петко Петков са били добри познати още от 80-те години на миналия век

Свързани новини

17.08.2023 13:06

Бащата на Кирил Петков отказа да коментира отношенията си с Алексей Петров

Видян 6817 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петко Петков, баща на съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, отказа да коментира отношенията си с убития в сряда Алексей Петров

"Няма да коментирам", бе лаконичният отговор на Петков.

Алексей Петров и Петко Петков са били добри познати още от 80-те години на миналия век, когато и двамата са тренирали карате, признава приживе застреляният бизнесмен.

Двамата са посредничили за среща на лидерите на ПП Кирил Петков и на ГЕРБ Бойко Борисов преди сформирането на правителството с ротационни премиери. Като според информация на сайта Либерта срещата се е състояла в Самоковския манастир в началото на май. В сряда източници от ПП потвърдиха за такава среща. Според тях Алексей Петров уредил участието на Бойко Борисов, а Петко на сина си Кирил Петков.

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”, уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство в началото на лятото.

“Нормално е да си говорим и да изкоментираме нещо, но това не са официални разговори. С Бойко Борисов често си говорим за сигурност. Той поиска да се видим и да разговаряме. По отношение на сценарии и режисури, по никакъв начин не участвам. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам мнението си много директно, но ще продължа да го правя, защото смятам, че е важно”, разказа Петров за ролята си приживе.

От Продължаваме промяната са категорични, че Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”. Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС. Като се подчертава отново онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност.



Източник: 24 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл