Свързани новини

17.07.2013 11:27

Баща-психопат закла трите си дъщери, за да отмъсти на майка им

Видян 1693 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Баща от американския щат Уисконсин, който уби трите си малки момиченца, за да си отмъсти на бившата съпруга, е осъден на доживотен затвор без право на помилване. Съдебното жури постанови, че Арън Шафхаузен, който се обадил на съпругата си и казал “вече може да се прибереш, аз убих децата“ - е бил здравомислещ по време на тройното убийство през юли 2012 г. 35-годишният Шауфхаузен призна, че е убил 11-годишната Амара, 8-годишната Софи и 5-годишната Сисилия в техния дом в Ривър Фолс, за да си отмъсти на бившата съпруга, но бе категоричен, че психически проблем му е попречил да осъзнае, че върши нещо лошо. Доживотната присъда бе задължителна според закона за всяко едно от убитите момичета, но имаше възможност Шауфхаузен да бъде освободен след 20 години в затвора.


Тази възможност му бе отказана от съдия Хауърд Камерън от съда в окръг Сейнт Крой. Той каза: „Не виждам психическа болест като фактор за смекчаване на присъдата. Това е потресаващо престъпление“, каза още Камерън преди да произнесе присъдата.


Доказателства показаха, че Шауфхаузен е изпратил текстово съобщение през юли 2012 г., в което е поискал непланирана среща с момичетата си. Тя се е съгласила, но му е поставила условието той да си тръгне от дома й преди тя да се прибере, защото не иска да го вижда. Бавачката на момичетата разказа на следователите, че децата се зарадвали, когато баща им дошъл. Когато той пристигнал, бавачката си тръгнала.


Два часа по-късно той се обадил на съпругата си Джесика и й казал: „Вече може да се прибереш, аз убих децата“. Майката сигнализира в полицията и стражи на реда пристигат в дома й, само за да заварят момичетата в леглата им с прерязани гърла. По тялото на Сисилия е имало и белези от удушаване.


В хода на съдебния процес, Арън Шауфхаузен седя безчувствено, докато членове на семейството и адвокати даваха показания и четоха пледоарии. Сестрата на Джесика, Мери Елизабет Стоц описа Арън като „самият мрак и чудовището торбалан“, от които се страхуват всички деца. „Той се възползва от безусловната любов на децата, за да се приближи максимално до тях и да ги убие. Последният им спомен е бил как злия им баща ги убива“, каза Стоц


Братовчедката на момичетата, Ерин Шлоте разказа, че Шауфхаузен е отнел „бъдещето, в което тя е трябвало да вижда техните усмивки“. „Мислех, че светът е едно по-добро място. Не е място, където някой е убиван още преди да успее да тръгне на училище и детска градина“, добави тя.


Цялото семейство плачеше неутешимо, когато главният прокурор по делото Гари Фрейбърг прочете своите пледоарии, в които каза, че Шауфхаузен е използвал момичетата като „пионки, за да накара Джесика да страда“. „Колко престъпно е това, че той е използвал интелекта и физическата си сила, не за да защити момичетата, а за да стане най-опасният човек за тях?“, попита също той.


Свидетелски показания показаха, че в месеците преди убийството Шауфхаузен е казал на няколко души, че обмисля да убие дъщерите си. През март 2012 година бившата му съпруга свидетелства, че той й се обадил от град Минор в Северна Дакота, където е работил, и е казал, че „иска да дойде, да я завърже и да я накара да избере, кое от децата да убие пред очите й“. Шауфхаузен понякога също й звънял до 30 пъти на ден, за да я заплашва, че ще убие мъжа, с който тя се среща.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни