Свързани новини

24.12.2021 08:38

Басейнът в скалите край Синеморец е на Емилиян Гебрев

Видян 1910 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден в скалите басейн в местността "Поляните" край Синеморец, съобщава БНР.


След проверка на областната управа в Бургас оттам твърдят, че басейнът е изграден върху скали, които са публична държавна собственост, което е незаконно. От Окръжната прокуратура в Бургас са разпоредили на кмета на Царево да извърши проверка по случая.


Кметът на Синеморец Костадин Диков е потвърдил пред БНР, че имотът с басейн в скалите е на Гебрев. Самият Гебрев е пратил писмен отговор до радиото. В него обяснява, че 11-те декара земя край морето, където той е построил дървена вила, са купени от семейството му от частни собственици през 90-те години на миналия век. На целия проект за строителството на вила с басейн е направена оценка за въздействие върху околната среда. За монтирането на басейна в скалите били издадени необходимите разрешения, а мястото е определено от геодезист. Басейнът е пластмасов, голям близо 12 квадратни метра и е дълбок 1,20 метра. До него има изградени дървени стълби.


Съоръжението е монтирано преди 20 години, казва Емилиян Гебрев. По думите му имотът с морската вила не е преграден с ограда и през него се минава свободно. Зоната, в която се намира морската вила с басейна, е урбанизирана територия.


Според кмета на Царево Георги Лапчев заяви, че според него няма как басейнът върху скалите да е на частен терен.


До 22 януари 2022 г. е срокът, в който Община Царево трябва да предостави данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.


Според областния управител на Бургас Мария Нейкова частен имот препречва пътя до скалите, където е вграден басейнът. "Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн", каза Нейкова.


СНИМКА: ДАНИЕЛА КОСТАДИНОВА/БНР




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните