Свързани новини

22.01.2010 11:12

Барозу приема Кристалина Георгиева в бъдещия си екип

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Еврокомисията Жозе Барозу съобщи, че е одобрил кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста еврокомисар по международното сътрудничеството, хуманитарната помощ и реакция при кризи на мястото на Румяна Желева, която беше принудена да се оттегли.


Барозу заяви след срещата си с Георгиева, че тя има всички професионални качества и европейски убеждения, за да бъде отличен еврокомисар, се казва в комюнике на ЕК.
"Г-жа Георгиева има подходящ международен опит и познания на материята, които реално ще й послужат в нейната нова роля", добави Барозу. Кандидатурата й трябва да получи одобрението и на Съвета на постоянните представители, но българката трябва най-вече да бъде изслушана на 3 февруари от Европейския парламента. Барозу се надява ЕП да утвърди бъдещия му екип от 26 комисари на 9 февруари, след като вече одобри принципно 25 от членовете му.


Във вторник Румяна Желева се оттегли като кандидат за еврокомисар. Тя направи това в официално писмо до премиера Бойко Борисов. На нейно място беше издигната кандидатурата на Кристалина Георгиева, вицепрезидент в Световната банка. Рокадата отложи встъпването в длъжност на новата ЕК, известна също така под названието Комисия „Барозу ІІ“. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак