Свързани новини

18.02.2016 16:27

Барбалов: Искаме да станем дигитална столица на Европа

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Една от приоритетните области, която ще се подкрепя в София, е развитието именно на информационните технологии. Искаме да позиционираме града като дигитална столица на Европа", каза пред  Bulgaria ON AIR зам.- кметът на столицата Дончо Барбалов.
Така той коментира последната класация на престижното списание fDi Magazine за 2016/2017 г. , за която 19' писа вчера, в която София е определена като една от най-атрактивните дестинации за чужди инвестиции.
В нея столицата ни е поставена на 4-о място в категорията за най-добър град за инвестиции сред големите европейски градове, от гледна точка ефективност на разходите.



По думите на Барбалов целта е при следващите класации градът да излезе напред и по другите показатели – особено по отношение на приятелско отношение към бизнеса. "Създаваме все повече електронни услуги, за да не се налага хората да идват на гише, за да бъдат обслужени. Следващите години ще въвеждаме все нови и нови продукти", обясни зам-кметът.
Той посочи като един от приоритетите на Общината за следващите години изграждането на инвестиционния климат в града. По думите му това е комплексен термин. „В него се включва инфраструктурата на града, наличието на работна ръка, достъпност – през града минават търговски коридори, предоставяне на добра среда за живот – чист град, удобен транспорт“, обясни Барбалов.
 





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби