Свързани новини

23.11.2009 09:23

Балотаж Бъсеску-Джоана на 6 декември

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълняващият длъжността президент на Румъния Траян Бъсеску печели първия тур на президентските избори в страната и ще се изправи срещу ръководителя на левицата Мирча Джоана на балотаж на 6 декември, според екзит-пол проучвания, съобщават агенциите.


Изследвания на агенциите INSOMAR и CURS сочат преднина за Бъсеску с 33-34 % от вота пред следващия го наблизо Джоана с 31-32 %. Изборите са от голямо значение за разрешаване на правителствената криза, която отложи помощта от страна на Международния валутен фонд и за съживяване на зациклилите икономически и политически реформи в балканската страна с 22-милионно население. Който е да е победителят от изборите ще изиграе основна роля в номинирането на нов министър-председател, който да замени лявоцентристкото коалиционно правителство, което се провали през октомври, напомня Ройтерс. Над 18 милиона румънци имат право на глас, за да изберат президент за следващите пет години. Избирателните секции отвориха врати в 7 часа и ще бъдат затворени в 23 часа. Първите официални резултати се очакват утре сутрин. Кандидатите са 12, всички мъже, но двамата водачи в екзит-половете са смятани за фаворити. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.