Българските изби впечатлиха световни дегустатори с бели и розе вина
01/02

Свързани новини

05.03.2024 08:03

Българските изби впечатлиха световни дегустатори с бели и розе вина

Видян 4125 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българките изби впечатлиха световни винени експерти с бели и розе вина от актуална реколта.


Тази година родните производители спечелиха общо 32 медала на престижния винен конкурс Mundus Vini. От тях 23 са златни, 9 са сребърни. От златните отличия разпределението е почти по равно - 11 за бели и розета и 12 за червени.


Три са за изба New Bloom Winery от Съединениe, в сърцето на Тракия. Най-високо бяха оценени техните Verano Azur Совиньон Блан и Вионие, PIXELS Совиньон Блан и Face 2 Face, розе. И трите вина са от актуалната реколта 2023.


„Пролетната дегустация винаги е много добър показател за качеството на вината от новата реколта, които излизат на пазара сега. A производителите от Източна Европа предлагат все по-добри продукти“, отчитат организаторите на Mundus Vini. В 34-тото издание на конкурса тази година бяха оценени над 7000 вина от 45 страни. Те бяха оценявани от 250 винени експерти от 55 държави в рамките на шест дни.


Журито разполага само с основна информация като реколта и сорт грозде, така че фокусът по време на оценяването е изцяло върху качеството в бутилката. С най-много отличия тази година са производителите от Италия, следвани от Испания, Португалия и Франция. В средата на март наградите за най-добрите вина ще бъдат раздадени на производителите на ProWein -едно о най-важните изложения за вино в света.
Други пет отличия от Mundus Vini спечелиха вината на „Вила Ямбол“ – две златни за розетата Vineyards Selection 2023 и Kabile 2023 и три сребърни за Kabile Мерло Резерва, 2016, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон, 2019 и Vineyаrds Selection Каберне Совиньон 2016 Болярово.


Избата от Съединение New Bloom Winery предлага модерен прочит на познати световни сортове като залага на иновациите, тероара на Тракия и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Избата налага и уникални за региона сортове като Дорнфелдер, Регент и Глера. „Медалите от Mundus Vini са независима, външна атестация за нас, че актуалната ни реколта отговаря на най-високите стандарти за качество. Щастливи сме да допринасяме за положителния имидж на страната ни като производител на отлични бели и розе вина“, коментираха от New Bloom Winery. Вината им се произвеждат от собствени лозови масиви – 8000 дка в Тракийската низина.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей