Джамбазки

Свързани новини

23.11.2023 09:43

Българският премиер в Европа не трябва да говори за шарени балони, а да отстоява интересите ни: Джамбазки

Видян 849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат в групата на ЕКР Ангел Джамбазки изрази позицията на Организацията, като се обърна към българския премиер Николай Денков по време на ключовия дебат „Това е Европа“. В речта си към Европейския парламент българският министър-председател направи кратка ретроспекция, включваща двете световни войни, но пропусна да отбележи наближаващата годишнина от Ньойския диктат, който разпокъса България. Пропусна и да обърне внимание на теми от национално значение, например нуждата България спешно да бъде приета в Шенген.


За нас от ВМРО националният интерес стои над всичко. Това трябва да прави и българският министър-председател. Не да говори за самолети, шарени балони и прочее празнословия, а да откроява и защитава интересите на българските граждани, които са фактическия му работодател. Денков трябва да говори за високите цени на енергията, доведени от брюкселските зеленистки политики, за високите цените в магазините, за отношението към българите, сякаш са втора ръка хора.


Джамбазки говори и за дългогодишната борба на ВМРО за защитата на правата на българите в Северна Македония и Сърбия, където и до ден-днешен човешките права биват потъпкани, а хората с българско самосъзнание мачкани и преследвани.


ВМРО изисква от министър-председателя на България да се води от родолюбие и патриотизъм, а не да слугува на чужди интереси.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей