За един ден Борисов и ПП-ДБ #продадоха българския национален интерес 3 пъти

Свързани новини

06.07.2023 17:06

Българският национален интерес беше продаден, не просто два реактора: БСП

Видян 951 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес станахме свидетели на голям шлем на национално #предателство


 За един ден Борисов и ПП-ДБ продадоха българския национален интерес 3 пъти Много пъти днес в пленарна зала чухте изразена грижа за Украйна и за украинския народ. От друга страна, грижа за Русия и за руския народ. Но освен нас, от „БСП за България”, никой не постави акцента върху българския национален интерес и #грижа за българския народ. Нашата оценка е, че българският национален интерес беше #продаден три пъти за един ден – голям шлем за национално предателство.


 Това заявих пред медии в парламента.
Българският национален интерес диктува да имаме собствена ядрена #централа и по-евтин #ток за икономиката и за домакинствата, без да гледаме геополитически на този въпрос.
 Е, този проект беше приключен днес с #решението да се продадат двата реактора от “Белене“ на Украйна.


Българският национален интерес беше продаден, не просто два реактора.
Второ, българският национален интерес диктува да имаме #боеспособна и #въоръжена Българска #армия. И това беше продадено днес, защото се взе решение да се опразнят всички складове на Министерството на отбраната и на Българската армия от боеприпаси и да бъдат продадени на чужда държава.
На трето място, българският национален интерес е да има #мир и #спокойствие в региона, в Европа и в България, а подкрепата за членството на Украйна в НАТО означава засилване на #напрежението. Означава риск от увеличаване на военните действия в Черно море, които пряко да засегнат България и българския национален интерес.


 Посочих отговорниците за всичко това - на първо място, Бойко Борисов – персонално. Цитат от Борисов отпреди време: „Моята мечта беше да има тръба за газ, лодки и платноходки в Черно море. А като се разхождат подводници и кораби, каква ще е тази тръба? Когато военни кораби се разминават, могат някъде да се срещнат. И тогава? А и за туризма на България не е привлекателно.”
 Какво промени позицията на Борисов и на ГЕРБ, сигурно има много обяснения. Вероятно страхувайки се от „Магнитски”, например, той продава #избирателите си, партията си, България и се #отрича от собствените си думи.


На второ място виновници за това са „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, които за #власт и #пари, прегръщайки се с ГЕРБ, предадоха избирателите си, партията си, а днес и България.
 #БСП, докато бяхме в правителството на Кирил Петков, спирахме тези процеси, на които станахте свидетели днес, защото те започнаха още тогава. Ние бяхме #коректив и не позволихме всичко това да се случи, защото и тогава, и сега защитавахме само българския национален интерес. И Слава богу, чухме това признание в зала, за моя изненада, от ДПС, че навремето и в това правителство ние сме били този коректив и сме #спрели тези процеси. И сега, в #опозиция, сме #последователни и не сме сменили #позициите си", заяви лидерът на БСп Корнелия Нинова на брифинг.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 06.07.2023 22:38

    Време е за нов списък от престъпници за следващия Народен Съд. Също толкова правилен и адекватен като тоя в средата на 40-те. Борисов "с мед да го намажеш". Истинските национални престъпници са КироТъпото, Кокорчо и ДебилиБългария.

  • 001 Anonimen 06.07.2023 20:50

    къде са другите леви хора, само чакат за постове и заплати и как да станат началници, лявото пространство е разбито от алчни и болни амбиции и една Нинова се опитва да се бори с фашизоидната хунта, вижте и дечицата на БКП елита - щели да лустросват, да събарят - фалш и мизерия душевна, а за народа и физическа и трагична

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец