Свързани новини

09.06.2021 08:46

Български изтребител падна в Черно море

Видян 5104 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтребител МиГ 29 на българските Военновъздушни сили (ВВС) падна в Черно море по време на учение през нощта срещу сряда.
Към 17:30 часа пилотът на самолета още се издирва , като според информацията той не е катапултирал.В издирването бяха намерени вещи и материали, които ще бъдат изследвани.Черната кутия обаче не е била открита (б.р. към сряда следобед). Останките на самолета са на дълбочина около 65-70 метра.
"По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Летящата цел се е отворила, за съжаление нещо в самата мишена се е объркало и тя е тръгнала с по-висока вертикална скорост да пада. Това е наложило допълнителна маневра от страна на пилота. Той е поразил целта, което е заснето от другия самолет. След като е докладвал, че я е поразил, връзката е прекъснала“, обясни служебният премиер.
Самолетът е от състава на база Граф Игнатиево и е бил управляван от майор Валентин Терзиев, който служи в нея.
Tой е на 47 години и е началник на щаб на ескадрила, един от най-опитните пилоти във военната авиация. Според Янев самолетът е бил в добро техническо състояние, но то предстои да бъде потвърдено от серия проверки. Падналата машина е от последните доставени в края на 80-те години на миналия век
. Инцидентът е станал при изпълнение на тренировъчна задача над Черно море, в които са участвали и чуждестранни военни.
Самолет МиГ 29 е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 часа. Веднага е започнала операция по търсене и спасяване.
"Всичко, с което разполагаме, е включено в операцията по търсене и спасяване на пилота. Няма сигнал от него, внезапно е изчезнал от радарите", каза служебният военен министър Георги Панайотов.
Той обясни, че изтребителят е бил сам, изпълнявал е задача в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 10.06.2021 16:00

    "...Той е поразил целта, което е заснето от ДРУГИЯ самолет. След като е докладвал, че я е поразил, връзката е прекъснала..." - така до тук разбираме, че самолетите са два единият поразява целта, а другият заснема поразяването...сега друго "...Той обясни, че изтребителят е бил сам...", един път се казва, че изтребителите са два, втори път, че изтребителят е сам, кое верно бе г-да военни, че много се обърках ? Колко самолета са летели тази вечер на трагедията и защо ако са били няколко са нямали визуална връзка в различни посоки без видимост един на друг ли са "нападали", до колкото зная изтребителите летят винаги по двойки или повече но никога единично !

  • 007 ПЕНСИОНЕР 09.06.2021 14:15

    Дано да е живо и здраво момчето.При Каракачанов тези изтребители са ремонтирани в не лицензирана работилница,така че въобще не е трябвало да се лети на тях.

  • 006 Anonimen 09.06.2021 14:09

    Бихте ли казали това за заглушаване на радарите в Сърбия ли е или естествен ивент? И кой ще ме компенсира за потрошената реколта?

  • 005 Anonimen 09.06.2021 14:07

    А вчера, градушка като лешник ми унищожи цялата реколта в 2-та дка градина. От асмите ми, 3 ара, останаха само голи пръчки. Подозирам клауд сийдинг, защото няколко пъти самальоти се връткаха насам-натам още от сутринта.

  • 004 Anonimen 09.06.2021 11:33

    Бихте ли казали името на Българският спасителен кораб който участва в търсенето на пилота ? До колкото знам няма такъв бъгарски кораб

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак