Свързани новини

24.10.2013 13:30

Български джебчийки завладяват Париж

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Te е са млади, красиви и добре облечени. Не пътуват с нискобюджетни авиокомпании или автобуси, защото могат да си го позволят. Летят всеки уикенд до модната столица Париж. Маникюрът им е изряден, косите боядисани и подстригани от фризьор, дрехите им са привидно скъпи. Но те не са родни манекенки или прочути актриси, а са български джебчийки.


Сбогували са се отдавна с парцаливите си дрехи, образовани са и с перфектен френски, затова и работят само през уикендите. През останалото време си живеят живота. Част от тях са регистрирани в страната ни и се издирват, но тези момичета имат своите хора навсякъде и затова нямат проблеми с властите. Плащат си и са свободни да крадат. Правят го в центъра на Париж, докато тарторите им спретват популярната игра „тука има-тука нема", те обират до шушка разсеяните туристи, без да будят никакво подозрение, защото са красиви, млади и модерни. И се усмихват подкупващо, предаде Vsekiden.com.


Тарторката им е около 25-годишна жена, висока около 1,60 м. С черна дълга коса и пиърсинг на устната. Всеки петък следобед в компанията на различна „колежка" тя се качва на самолета и се връща със същата в първия възможен полет в понеделник. Пътуват с ръчен багаж и винаги пазаруват от фришоповете след успешния тур във Франция. Само билетите им до френската столица всяка седмица струват около 300 евро на човек, което означава, че за събота и неделя девойките изкарват в пъти повече.


А че има нашествие на родни крадли в Париж, стана ясно още през април тази година, когато властите в страната засилиха полицейските патрули в околностите на Айфеловата кула , Лувъра, Нотр Дам, църквата „Сакре кьор" и Версайския дворец, след като служители в атракционите напуснаха работа си заради липсата на защита срещу организираните ромски банди, които крадат и от тях, и от туристите. Но освен в Париж, българските крадли са навсякъде по света, а от 2006 година дори властите в Австралия имат проблем с тях.


Най-лошото обаче тепърва предстои, защото традиционно за коледните празници джебчиите се прибират в България, където ограбват хората, тръгнали да купуват подаръци за празниците в моловете. МВР отсега предупреждава да сме особено бдителни през декември, защото се очаква 6-кратен ръст на претарашените хора по улиците.


Първите стъпки на родните крадли започват още преди момичетата да се научат да говорят. Започва се с невинни набези, като майката или бабата на детето го кара да открадне незабелязано вафла или шоколадче в магазина, а упражнението се повтаря, докато хлапето стане толкова ловко, че никой да не го заподозре.


След първите уроци крадлите тръгват и на училище за джебчийки, където ги обучават „светила" в бранша.


На територията на България има две такива - едното е в село Камено, Бургаско, а другото - в село Градец, Сливенско. Там двайсетина опитни „педагози" показват всички тайни в занаята на новата бодра смяна в продължение на месеци. Тарифите на „училищата" са между 4 и 8000 лева в зависимост от схватливостта на ученичката.


Родителите обаче са готови да се разделят със сумата, тъй като само няколко месеца след обучението щерка им ги връща със 100 процента лихва. За несхватливите ученички има и наказания, провалят ли се, ръцете им се чупят, за да зараснат по определен начин, та кражбата да става за секунди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец