Свързани новини

22.04.2013 12:27

Български банди мамят системата на социални помощи в Холандия

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията в Холандия разследва измами в големи размери от български банди с молби за жилищни помощи и други социални плащания от холандската социална система, съобщи новинарският сайт dutchnews.nl.


Според телевизия Ер Те Ел, поверителното разследване е показало, че бандите изпращат чуждестранни граждани в Ротердам, където вписват несъществуващи хора в общинските регистри, а след това предявяват претенции за жилищни и здравни помощи от тяхно име.


В един случай един български заподозрян е планирал да наеме автобуси, за да изпраща колкото се може хора в Холандия да се регистрират за социални помощи.


Измамниците се регистрират пред общинските власти в Ротердам с документа си за самоличност и фалшив договор за наем. Те получават официален номер, който дават на бандата и се прибират в България.


След това бандата може да използва този номер за кандидатстване за жилищни и здравни помощи със задна дата, което може да донесе между 6000 и 8000 евро на човек.


Данъчната служба изплаща помощите в брой незабавно, а проверява легитимността на молбите едва след това, отбелязва Ер Те Ел.


В реакция на измамата държавният секретар на министерството на финансите Франс Векер заяви, че е "недопустимо холандската данъчна система да се ползва като банкомат".


Холандия е една от четири страни в ЕС, които водят кампания за по-строги правила за борба с "туризма на социалните помощи", отбелязва dutchnews.nl.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.