Свързани новини

08.02.2013 10:41

Български адвокат пое защитата на момичетата от „Пуси Раиът”

Видян 674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Секретарят на „Движение България на гражданите” Йонко Грозев пое защитата на момичетата от „Пуси Райът”, съобщават от „Движение България на гражданите”. Скандалната руска пънк група е подала официална жалба срещу Русия в Европейския съд за правата на човека, съобщава руският вестник „Комерсант”.


Грозев е спечелил редица дела в Европейския съд за правата на човека, свързани със забраната на мъченията, свободата на словото, изповеданията и сдружаването. В 355 страници адвокатите на осъдените за хулиганство жени обвиняват руското правителство, че е нарушило техните права на свобода на словото.


Основният аргумент на адвокатите във връзка с обвинението в нарушаване на свободата на изразяване е, че изпълнението на групата е било политически мотивиран художествен акт, който не е бил насочен към засягане на чувствата на вярващите. Именно религиозната омраза беше формулировката, използвана от обвинението и легнала в основата на определената от руския съд присъда.


В жалбата се твърди също, че по време на процеса е било отказано изслушване на експерти на защитата, както и е било ограничено времето за общуване между нея и клиентите й. Според жалбоподателите поставянето на обвиняемите в специалното отделение тип „аквариум” и битовите условия, в които са живеели по време на делото, също са нарушавали техните права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.