Свързани новини

02.05.2018 15:05

Българите са №1 по материални лишения, пресметна Евростат

Видян 2932 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„България е на първо място в ЕС по тежка степен на материални лишения за 2017г. Това означава, че българите не могат да си позволят поне четири от следните неща, за които повечето хора смятат, че са необходими, за да водят адекватен живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си адекватно топъл; да са изправени пред неочаквани разходи; да ядат месо (или риба или вегетариански еквивалент) редовно; да си вземат една седмица почивка далеч от дома; да имат телевизор, пералня, кола,телефон”, пише икономистът Румен Гълъбинов на база данните на Евростат, които виждате подредени в таблица. Нашите 30% означават, че става дума за 2,5 милиона българи, допълва 19 минути.


Прави впечатление, че след лидерите в класация с близък до нулата процент аутсайдерите: Швеция, Люксембург, Финландия, Холандия, Австрия, Дания, Малта, се нарежда бившата – също като нашата – страна от соцлагера Чехия, където крайно бедните са едва 4%. Веднага след нея се класира бившата съветска република Естония, после идва великата Франция, както и екс югорепубликата Словения. Чак после се нареждат Великобритания, Испания, Белгия и Ирландия, и идва средният показател за ЕС малко над 5%.


В нашия – лошия – край на листата са Румъния, но с 19%, както и Гърция, но само с 21% или с 1/3 по-малко от нашите рекордни 30%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни