Свързани новини

18.11.2021 10:12

Българин в Чехия: Неваксинираните няма да имат право на достъп до публични места

Видян 1054 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чехия драстично затяга мерките. Ограничен е достъпът до обществени събития и услуги за неваксинираните в страната. Отрицателните тестове вече не се признават като пропуск.


„От понеделник би трябвало да встъпят в действие нови, по-сериозни мерки срещу разпространението на заразата. Основната от тях е, че отрицателният тест, бил той антигенен или PCR, няма да бъде признаван за зелен сертификат. Това на практика означава, че всички услуги, събития, хотели няма да може да се ползват от неваксинираните. В институциите ще има някакъв режим. Има изключения и за учениците, при тях тестовете ще се признават”, обясни изпълнителният директор на вестник „Лидове новини” Веселин Вачков.


Контролът, според него, е формален и това било една от слабите страни на Чехия. Причините за това били комплексни.


„Когато човек сравнява Чехия с Австрия, на пример, една от най-съществените разлики е, че там глобите са високи и, най-вече, се прилагат. Основната причина за налагането на мерките е, че много бързо се увеличават случаите. Поне засега смъртността е много ниска. Броят на заразените расте скоково. Със завършена ваксинация са малко повече от 60% от чехите, с първа игла са почти 70%”, добави Вачков.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.11.2021 11:35

    001, ти по-умен ли си от лекарите и на Запад и у нас, ако си по-умен защо сме най-бедни можеш ли да ми обясниш, че аз не разбирам, как много можем и знаем, а сме на "дъното" по всичко ?

  • 001 Anonimen 18.11.2021 10:41

    Кой от пропагандаторите за насилствено доброволно ваксиниране ще обясни защо точно в държавите с висока ваксинация се увеличават заразените? И какво значение има дали си ваксиниран след като пак се заразяваш и пренасяш заразата на здрави?! Идва време човек да се пази от ваксинирани

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец