28.04.2010 09:45

Българин и грък се гониха на границата заради откраднат трактор

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В контактния център на ГКПП-Промахон вчера е получена информация от гръцката гранична полиция за откраднат трактор в с. Акритохори, обл. Серес, който най-вероятно ще бъде прекаран незаконно през държавната граница в България, съобщиха от МВР.


Граничните полицаи от ГПУ-Петрич веднага предприели мерки за преграждане на направленията за движение на наша територия, познавайки черните пътища в подножието на Беласица. Малко по-късно в района на местността "Папреница" - на 1000 м югоизточно от Петрич, граничен патрул забелязал и спрял за проверка трактор без регистрационни табели, който отговарял на описанието, дадено от гръцките гранични власти. Машината била управлявана от Р. Г. (35 г.) от Варна. Мъжът е задържан. Той признал, че взел трактора от гръцки фермер, който му дължал 1000 евро за положен труд. Варненецът казал, че работел в гръцката ферма и след като няколко пъти си искал парите, решил да задигне трактора като компенсация. Граничните полицаи установили, че Р. Г. вече няколко пъти е бил регистриран за кражби.
При проверка на линията на държавната граница за установяване точното място на преминаване на трактора, друг граничен патрул задържал 29-годишен гръцки гражданин, управляващ лек автомобил пикап "Нисан". Той преминал незаконно с автомобила си държавната граница в района. Мъжът обяснил, че преследвал трактора си и бил категоричен, че за първи път вижда крадеца. За случая е уведомена районната прокуратура в Петрич. Срещу Р. Г. са заведени заявителски материали по чл. 279 (незаконно преминаване на държавната граница) и чл.194 (кражба), а срещу гръцкия гражданин - по чл. 279 от НК. Работата по случая продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни