01.04.2009 13:47

България все още няма високия престиж, който заслужава

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България все още няма високия престиж, който заслужава в очите на Европейската общност!" Това каза на пресконференция в правителствената резиденция „Бояна” професор Юрген Грамке, председател на Института за европейски отношения, предаде  БГНЕС.


Членовете на УС на института са на посещение у нас по покана на българското правителство, а в института членува и бившият министър-председател на България Симеон Симеон Сакскобургготски. Заседание на института се провежда за първи път у нас. По време на двудневния форум у нас експертите са обсъдили в присъствието на вицепремира Меглена Плугчиева въпроси като напредъка на страната и световната икономическа криза. „От 2001 насам България много успешно върви напред’ коментира Грамке. По думите на Жак Сантер, бивш президент на Европейската комисия по време на посещението им, вицепремерът Плугчиева е дала възможност да направят обзор на икономическата, политическата и социалната ситуация у нас. Той сподели, че за първи път е посетил България през 1995 година. "Трябва да призная, че от 2001 година насам България е извървяла дълъг и тежък път в полза на страната и на нейните граждани”, отбеляза Сантер. Според него, преди 15 години никой не е могъл да си представи, че страната ни днес ще бъде пълноправен член на Европейския съюз, но призна и, че "в последно време са се появили трудности, свързани с еверопейските институции”. "Ние с голямо удовлетворение установихме, че България напълно спазва задълженията си и можем само да окуражим българското правителстсво да продължава да върви по този път”, заяви Сантер. По думите му, данните, които Меглена Плугчиева е предоставила на Института за европейски отношения, са показали, че страната ни е в много добро положение в сравнение с други страни страни, повлияни от световната икономическа криза. Сантер определи срещата като много положителна и конструктивна и за двете страни. В заключение професор Юрген Грамке заяви, че отношението на европейските институции откакто Меглена Плугчиева е встъпила в длъжност като вицепремиер е, че тя лично допринася за доверието на Брюксел към нашата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей