Свързани новини

19.03.2015 13:23

България - в сумрак утре, пастор вещае Апокалипсис

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре е мистериозният петък 20 март с най-голямото в Европа частично слънчево затъмнение от 1999 година насам и последното за следващите 11 години. Утре ще се обединят 3 важни събития. Слънчево затъмнение, Новолуние и преминаване на слънцето от Риби в знака на Овена, отбелязва БЛИЦ.


От Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при БАН информират, че на 20 март ще наблюдаваме първото за годината слънчево затъмнение. От територията на България и от по-голямата част от Европа то ще се наблюдава само като частично закриване на слънцето от луната. 


Пълната фаза на затъмнението ще бъде видима само от северната част на Атлантическия океан, от Фарьорските острови и от архипелага Шпицберген. Най-доброто място за наблюдение, където затъмнението ще продължи най-дълго, ще бъде в океана на около 260 километра северно от Фарьорските острови.


Максималната продължителност на пълната фаза, наблюдавана оттам ще е 2 минути и 46.9 секунди, а частичното затъмнение ще продължи близо 4 часа и 10 минути.


В България ще са достъпни за наблюдение всички фази на затъмнението през първата половина на деня при височина над хоризонта, позволяваща удобното им проследяване. Максималната фаза ще бъде около 0.5. У нас затъмнението ще започне в 10:42 ч. Най-пълно ще е в 11:49 ч. 


Софиянци ще могат да наблюдават безопасно частичното слънчево затъмнение с телескопи от Астрономическата обсерватория на Софийския университет "Св. Климент Охридски", и от градината при НДК. В София частичното слънчево затъмнение ще започне утре в 10.42 часа и ще продължи 2 часа и 16 минути - до 12.58 часа. Максималната фаза на затъмнението в София ще е в 11.49 часа - тогава ще е най-тъмно, като 53 процента от слънчевия диск ще бъде покрит от луната. 


Тогава ще стане малко по-хладно и по-тъмно, ще е като слаб сумрак, но няма да е тъмно, както е при пълното затъмнение. Във Варна ще се закрие 49 процента от диска на слънцето, а в Бургас - 48 процента, обяснява доц. Валери Голев - заместник-декан на Физическия факултет на Софийския университет, който отговаря и за Астрономическата обсерватория на СУ. 


Избягвайте правенето на селфита в този момент, тъй като има риск от нараняване на очите и ослепяване, предупреждават учени.


Апокалипсисъс идва след слънчевото затъмнение и суперлуната, които ще се случат в деня на пролетното равноденствие този петък, пише "Индипендънт".


Зловещото пророчество бе направено от влиятелния американски пастор Боб Одел. Според него краят на света идва не след можен взрив или война, а именно след като Луната и Земята се подредят в една линия, което ще се случи на 20 март. Ще ни сполети ли поредния край на света ще разберем след по-малко от 24 часа.


Експертът Марк Хелиори от мюнхенския институт Helmholtz, смята, че слънчевото затъмнение тази година ще има катастрофални последствия върху Европа, предаде германският телевизионен канал ARD. Затъмнението идва точно в период на обилни валежи и изключително странно време, което най-вероятно ще стане още по-странно според синоптиците.


Според Д-р Хелиори лятото ще бъде катастрофално за централна и западна Европа- очакват се невиждани до сега наводнения. „Искрата“ за които ще бъде точно слънчевото затъмнение.


Феноменът ще промени тотално профилът на атмосферното налягане върху стария континент, което буквално ще превърне Европа в магнит за бури и тропически наводнения. Има сериозна вероятност валежите в Централна и Западна европа да продължат ненормално дълго.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.