Свързани новини

06.01.2020 16:36

България ще бъде най-губещата в ЕС от Зелената сделка

Видян 1930 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще е най-губещата страна членка на ЕС от така наречената "Зелена сделка" на новата Европейска комисия. Темата беше обсъдена от синдикатите, бизнеса и вицепремиера Томислав Дончев.


Пред "Хоризонт" президентът на КНСБ Пламен Димитров обясни, че България спешно трябва да поиска особен статут по отношение на новите екологични изисквания, които Брюксел ще налага:


"То не е сделка за мен, тъй като ние в тази сделка не получаваме нищо, което да е реципрочно на това, което биха искали да поемем като негативи. Това, което чухме от министъра на енергетиката, е, че до 2030 година, за да може България да изпълни съответните изисквания, най-вероятно ще са нужни около 25 милиарда евро, в това число и новата атомна централа, която се оценява на около 10 милиарда евро".


Губещи у нас от новите европейски политики ще са и секторите транспорт, земеделие и добивните индустрии, каза Пламен Димитров. Той отрече с бизнеса да е договорено увеличаване на часовете извънреден труд от 150 на 300 в рамките на година:


"Няма такова споразумение. Нямаме договорка изобщо в тази посока. Ние сме доказали с конкретни разчети, че нашите правни норми в момента са в нарушение на Конвенцията на Международната организация на труда (МОТ), с други думи позволяват повече извънреден труд" - каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.


Източник: БНР


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.01.2020 17:42

    нали целта на ЕС е да ни СЪСИПВА и разруцава всичко свестно,добро,печелившо.,здравеопазване,образование....,както съсипа индустрията,икономиката,заводи,селско стопанство,енергетика,но ни вкараха отрови,боклуци и какво ли не.....,докараха пенсионерите до глад ,банките и те ни ограбват и на безценица пускат имотите ни....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец