До момента са налични всички видове ваксини за изпълнение на Имунизационния календар на страната.

Свързани новини

29.08.2023 15:10

България получи 65 000 дози от шесткомпонентната ваксина за деца

Видян 495 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шесткомпонентната ваксина за деца срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, вече е налична в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ). В склада на ведомството е доставено в пълен обем заявеното количество от 65 000 дози.

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области, съобразно подадената информация за необходимите количества за периода септември-октомври 2023 г., включително и за обхващане на неваксинирани през 2023 г. с първи, втори или трети прием.

Шесткомпонентната ваксина се прилага за задължителна имунизация при деца от двумесечна възраст след раждането. Столичната РЗИ вече е получила необходимите количества от ваксината и тя се предоставя на общопрактикуващите лекари в София. До края на седмицата ще бъде налична в останалите РЗИ.

До момента са налични всички видове ваксини за изпълнение на Имунизационния календар на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.08.2023 15:58

    другите токсични ваксини, 60000 деца с аутизъм, държавен терор за ваксинации, вижте детето , изчезнало от плажа днес, другото преди време, търсено от цял Перник, безумието на полуграмотните министри и РЗИ-та, няма отърване от простотия , корупция-комисионни от фирмите и пълна неграмотност в медицината и най-вече във вирусологията от огромни маси медици - стари и млади, шаблони в диагнози и лечение, сковани мозъци и основно предимно полуграмотни ОПЛ, които получават пари за всяка сложена ваксина с неясно съдържание, непроверени от агенцията за лекарствени средства - нещо като водите по плажовете, ВЕРВАЙТЕ и после си бийте главите с увредени деца

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей