Свързани новини

25.01.2022 11:17

България остава "най-корумпираната в ЕС" и влошава позицията си: Трансперънси интернешънъл

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И през 2021 г. България продължава да бъде страната от ЕС, в която населението има най-силно убеждение, че се шири масова корупция, показва годишният доклад на "Трансперънси интернешънъл" (Transparency International), разпространена днес, предаде Дневник.


В нея страната влошава позицията си в глобалната класация с още две места спрямо 2020 г. и слиза на 78-о място от 180 държави в компанията на Буркина Фасо и Бенин.


Най-близката страна от ЕС е Унгария (73), а Румъния се е изкачила с една позиция на място 66. В Индекса за възприятие на корупцията България е с 42 единици от максимални 100, което не е най-лошият резултат - през четири от последните 10 години тя е имала индекс 41. Но други държави полагат повече усилия в борбата с корупцията и я изпреварват.


Подробностите за България ще бъдат представени в София от асоциация "Прозрачност без граници" - българското представителство на Transparency International.


При съставянето на корупционния индекс са използвани голям брой доклади и аналитични оценки, публикувани от авторитетни международни изследователски и финансови институции, сред които Световната банка, Световният икономически форум, "Икономист интелиджънс юнит", "Фрийдъм хаус", Световният проект за правосъдие, фондация "Бертелсман", Университетът в Гьотеборг и други.


 Изследването се публикува от 1995 година насам и отразява анализи, оценки и възприятия относно нивото на корупция според представителите на бизнеса, местните и чуждестранните анализатори в съответните страни. България е включена в изследването за двадесет и четвърти пореден път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей