Свързани новини

01.02.2022 09:23

България не е мишена: Русия

Видян 2481 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Никой не настоява България да напусне НАТО”, заяви пред Nova посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова.
Тя обясни какво точно означава искането на Москва Алиансът да се върне към границите си от 1997 г. и как това засяга страната ни.


 


Дипломатът определи като "много правилно" поведението на българското правителство, което "не се изказва особено рязко по този повод и не се опитва да играе на тези игри".


 


„Не става въпрос страните, които са влезли в НАТО след този период, да излязат. Става дума за извеждането на военните контингенти, бази и стратегическите оръжия на територията, ограничена от 1997 година. Не става въпрос за България изобщо, защото сега няма нито бази, нито стратегически настъпателни оръжия”, уточни руският посланик у нас.


 


Митрофанова допълни, че Румъния донякъде е засегната от това искане, но тук изобщо не става дума за излизане от НАТО.
“България не е мишена за Русия”, обяви още дипломатът. „Защото на нейна територия не са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Диляна Гайтанджиева пита Румен Мустафа Радев 01.02.2022 21:38

    ПЕНТАГОНА ЗАПОЧВА БИОЛОГИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ! /ДОКУМЕНТИ!/ Американски военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани със заразни болести, върху български военни в София, става ясно от обявление във федералия регистър за обществени поръчки и договори на САЩ. Документите са публикувани на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по отбрана на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомогнат предстояща военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026 г. Според съобщението USAMRD-G ще бъдат базирани в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) в София и ще провеждат изследвания във Военно-медицинска академия (ВМА) и НЦЗПБ. В документа се уточнява, че програмата включва изследвания върху хора и животни, но не се посочва какви точно дейности ще бъдат извършвани, нито какви конкретни вируси и бактерии ще бъдат изучавани. Диляна Гайтанджиева http://dilyana.bg

  • 002 до 01 01.02.2022 21:10

    Ми като се разкарат тези на които ни подариха в Малта, какво ни гарантира, че няма да нахлуят руските кучета. Русия и САЩ са наши врагове.

  • 001 Anonimen 01.02.2022 09:35

    абсолютно е права Митрофанова,че Америка нагнетява напрежение в Украйна ,а и в ЕС,ръчка да взриви война не на своя територия д,а се махат от Черно море,никой не ни заплашва,да не лъжат повече,нагло и грозно е.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей