Свързани новини

19.11.2021 16:32

България може да се превърне в източник на нов вариант на К19: Тиери Бретон

Видян 1362 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради ниския процент на ваксинация срещу Covid-19 в България страната може да се превърне в източник на нов вариант на вируса, предупреди еврокомисарят Тиери Бретон, който отговаря за ваксинацията в Европейския съюз, предаде БНР. У нас 26% от пълнолетното население е напълно ваксинирано, докато в Европа средният процент на ваксинирани граждани е 76%, посочи еврокомисарят и припомни, че тежките случаи на протичане на заболяването са именно при неваксинираните хора.


Ваксинирането на населението срещу Covid-19 е работеща мярка за ограничаването на разпространението на вируса, заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който е на визита у нас. Той предупреди, че се задава нова вълна.


„Не бих искал да говорим за потенциален „български вариант“, но ако не направим нещо, може да станем свидетели на такъв през зимата. Тъй като твърде много хора не са ваксинирани, може се образува нов вариант на вируса и той да се окаже много по-устойчив. Това би било много лоша новина и за българите, и за всички нас на планетата“, заяви Бретон, според когото навсякъде по света има антиваксъри и хора, които има въпроси за ваксината.


Самият еврокомисар се е ваксинирал срещу Covid-19, когато се е убедил, че е безопасно и няма странични ефекти:


„Навсякъде възникнаха въпроси. Лекарите и експертите са едни и същи навсякъде и те успяха да убедят хората, че ваксините работят. Ние наистина не разбираме защо се случва така в България, която се е превърнала в петно на картата на Европа. Вашата страна обаче не е изолиран остров“.


Заради което може да се превърне в ново огнище на заразата, предупреди още Бретон.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 изрод 19.11.2021 22:03

    Еврохрантутникът е дошъл да натиска за ваксините на тези, които го хранят. Зависими и обслужващи глобалистите, никаква грижа и мисъл за живота, здравето и правото на личен избор, все неща залегнали в Хартата за правата на човека

  • 003 Anonimen 19.11.2021 20:10

    Това педалче да се боцне ,ако иска и отзад ,но да не ни дава акъл за експерименталните разтвори на които вика ваксини! Жалко е ,че съществуват имбецили като №1. Ако притесненията на всеки хипохондрик се сбъднат, ще освободят нормалните от досадното си присъствие.

  • 002 Тихомир Томов 19.11.2021 18:39

    Добре ще е варианта да удари яко педалите евроатлантици !

  • 001 Anonimen 19.11.2021 13:57

    А така ! Ние сме толкова тъп народ, че заслужаваме беднотията си, сега ще заслужим и самоунищожението си, защото на изборите доказахме, че сами преебаваме здравето си като вкарахме в НС един АНТИВАКСЪР измамникът Копейкин който благодарение на антиваксърската си кампания и простотията на суверена се "намъкна" в Парламента !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв