Румен Радев и Гордан Гърлич Радман откроиха доброто партньорство на България и Хърватия както в рамките на ЕС и НАТО, така и по линия на инициативата „Три морета“, а обща цел за двете страни се явява пълноправното членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР)

Свързани новини

11.09.2023 14:38

България и Хърватия споделят обща отговорност за укрепването на сигурността на Балканите

Видян 905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като държави членки на ЕС и НАТО България и Хърватия споделят обща отговорност за укрепването на сигурността и стабилността на Балканите. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и министърът на външните и европейските работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман, които проведоха среща днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата изразиха задоволство от приятелските двустранни отношения, базирани на близките исторически и културни връзки, формирани векове назад.

„През последните три години търговският обмен между двете страни се удвои и има потенциал за последващо задълбочаване на икономическото партньорство в сфери от взаимен интерес”, заяви президентът Радев. Откриването на директна самолетна линия между София и Загреб би допринесла за засилване на контактите между гражданите и бизнеса на двете страни, беше отбелязано по време на срещата.

Румен Радев и Гордан Гърлич Радман откроиха доброто партньорство на България и Хърватия както в рамките на ЕС и НАТО, така и по линия на инициативата „Три морета“, а обща цел за двете страни се явява пълноправното членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Гордан Гърлич Радман изрази подкрепата на Хърватия за приемането на България в Шенген, което би допринесло за борбата с нелегалната миграция в Югоизточна Европа.

Президентът Румен Радев и министър Гордан Гърлич Радман потвърдиха подкрепата за европейската интеграция на Западните Балкани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв