Свързани новини

25.05.2021 15:22

България е загубила над 72% от животновъдните си ферми, откакто е в ЕС: Гардиън

Видян 3139 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След влизането си в Европейския съюз България е загубила 72% от животновъдните и птицефермите си. Също толкова е загубила и Словакия, докато в Унгария са изчезнали 48% от фермите, а в Полша 54%, съобщи Гардиън. Това е обаче само в мандатите на Тройната коалиция, Борисов 1, Орешарски и Борисов 2. За Борисов 3 няма данни. Можем да го наречем и Ефекта на Градуса.

Анализ на авторитетния британски вестник показва, че броят на птице - и животновъдните ферми само в ЕС (без Хърватия), е намалял между 2005 и 2016 г. - последната година, за която са налице изчерпателни данни. Същевременно броят на отглежданите птици и добитъка се увеличава, което означава, че има голямо окрупняване, и че малки ферми са изправени пред огромен риск. Общият брой на всички видове ферми в ЕС е намалял през същия период от 14,5 на 10,3 млн.

Най-големите фермери се възползват най-много от системата на субсидиране: около 80% от субсидиите за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.05.2021 10:34

    ЕС методично работи за постигане на целите си - постепенното унищожаване на БИО-земеделието и БИО-животновъдството, което доскоро нарочахме просто земеделие и животновъдство! Крайната цел може би наистина е населението на света да намалее до 1-2 милиарда и то по възможност тъпанари - БИО-роботи, отгледани с ГМО. Англичаните не са толкова глупави, да напуснат тази фашизоидна организация!

  • 002 Anonimen 25.05.2021 09:51

    Прав си 001. Когато нямаш гориво за биологичния си двигател, всичко останало е без значение. Пробутват ни меса от Запада с изтекъл срок на годност, както и клетъчно месо защото е ефтинджос. Колбасите ни са абсолютен боклук - не се чудете откъде ни идват преждевременните инсулти и инфаркти.Особено са опасни за деца и хора в напреднала възраст. Българинът се отучи да готви и лапа ли лапа полуфабрикати.

  • 001 Anonimen 25.05.2021 09:36

    Умишленото непрекъснато избиване на животните с цел фалиране на животновъдството доведе до масово вносно месо по веригите и дори охладено/?!/. Управленците ни са продажници и предатели и са за затвор

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв