Посланикът на Франция в България Жоел Мейер

Свързани новини

23.11.2023 11:37

България е предприела много сериозни реформи в областта на правото: Френският посланик

Видян 583 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България е на кръстопът, тя е предприела реализирането на много сериозни реформи в областта на правото и създаването на антикорупционни органи". Това заяви посланикът на Франция в България Жоел Мейер, който отправи приветствие към участниците в провеждащата се в София международна конференция, посветена на борбата срещу корупцията.

"Имате подкрепата на Франция и на целия Европейски съюз. Тези реформи ще доведат до оздравяване на цялата обществена среда", отбеляза Мейер.

Форумът е организиран съвместно от Международния съюз на адвокатските колегии с обща правна традиция (CIB) и Клуба на адвокатите франкофони в София, с подкрепата на френското посолство и Френския институт в България. С него се отбелязва десетата годишнина на клуба и тридесетата годишнина от приемането на България за член на Международната организация на франкофонията, предаде БТА.   

Френската страна няма намерение да дава уроци, а просто да разменим опит, отбеляза още посланик Мейер пред участниците във форума.

Организаторите посочват, че на конференцията предстои да бъдат обсъдени теми, свързани с прозрачността на обществения живот, разкриването и предотвратяването на корупцията, воденето на съдебни дела за корупция и юридическата етика. Ще говорят и представители на организации като Антикорупционния фонд (АКФ), Френската агенция за борба с корупцията, френската Национална финансова прокуратура и френския Върховен орган за прозрачност на обществения живот.

Приветствие към участниците отправи също министърът на правосъдието Атанас Славов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2023 13:19

    дрън дрън та пляс по френски, каква е корупционната схема при закриването на завода за ремонт на жп вагони в Дряново се пита в задачката, къде са многобройните чиновници в общините, областните управители и партиите, на кого му пука в случая, кой иска да заграби завода и после да го съсипе и продаде вероятно на чужденци - турци, гърци и др. Къде са синдикати, работници, които после ще тръгнат на гурбет немили-недраги по европа,май и те са в умствена депресия, бъдещето е на разтурени семейства, болести и тормоз- с други думи зануляване

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби